صوت کوتاه
منزلت حضرت زهرا علیها السلام
س: درباره این روایت سوال کردهاند که « مَنْ أَدْرَکَ فَاطِمَةَ فَقَدْ أَدْرَکَ لَیْلَةَ الْقَدْرِ».[1]
ج: در تمام سی شب یا بیست و نه شب ماه رمضان، شب قدر یک شب است. «وَ جَعَلْتَ فیهِ لَیْلَةَ الْقَدْرِ وَ جَعَلْتَها خَیْراً مِنْ الْفِ شَهْرٍ»[2] یک همچنین شبی را خدا در قرآن کریم اسم میبرد[3] و حضرات علیهم السلام هم در روایات اسم بردهاند و فرمودهاند: « این شب، مخصوص یک نفر است و برای همه نیست.» در زمان پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله مخصوص ایشان است. بعد از رحلت ایشان مخصوص آن امامی است که دارای حیات طبیعی است. امروز شب قدر مخصوص امام دوازدهم عجل الله تعالی فرجه است. مخصوص ایشان است. ما سهمی در جریان شب قدر نداریم؛ چون شب قدر مخصوص کسی است که دارای روحُ القدس است: «وَ أَیَّدْناهُ بِرُوحِ الْقُدُس».[4]
هر کس میخواهد پیغمبر شود، خدا باید به او روح القدس بدهد. هر کسی هم که میخواهد امام شود، باید به او روح القدس بدهد؛ یعنی روح او، عقاید او، اعمال و اخلاق او، پاک و مطهّر از همهی عیوب و آلایش باشد. شب قدر مخصوص چنین انسانی است که دارای روح القدس است و اما سهم ما چیست؟ سهم ما این است که گفتهاند: « در این شبها إحیاء کنید؛ نخوابید و بیدار باشید و در مساجد و مراکز عبادت جمع شوید؛ قرآن بخوانید؛ توبه کنید؛ دعا بخوانید؛ نماز بخوانید؛ آن شب را به عبادت بگذرانید که عبادت در آن شب معادل با عبادت در هزار ماه است.[5] این سهم ماست، اگر در آن شبها کوشش کردیم، توبه کردیم و تصمیم گرفتیم که تقوا را مراعات کنیم، داریم به طرف قداست روح حرکت میکنیم؛ اما آن جریان مخصوص کسی است که الآن دارای روح القدس در عالیترین مرتبه است.
یکی از کسانی که دارای روح القدس است، حضرت صدیقهی طاهره علیها السلام است. اگر ما بفهمیم قداست روح چیست، او را درک میکنیم و اگر نفهمیم، نه؛چون اگر خودمان آشنا نباشیم، نمیفهمیم.اگر آشنا باشیم که قداست روح یعنی چه و اگر تقوا را ادامه دادیم و ایمان ما بالا رفت و خودمان از آلودگیهای عقیدتی، اعمالی و اخلاقی، پاک و مطهر شدیم، بهره و شأنی از قداست روح عاید ما میشود. آنوقت میفهمیم کسانی که روح القدس دارند، برنامهشان چطور است. بنابراین هر کس او را شناخت این را هم میشناسد.
پرسش و پاسخ از عالم ربانی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی ره
[1]. قَالَ: إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ اللَّیْلَةُ فَاطِمَةُ وَ الْقَدْرُ اللَّهُ فَمَنْ عَرَفَ فَاطِمَةَ حَقَّ مَعْرِفَتِهَا فَقَدْ أَدْرَکَ لَیْلَةَ الْقَدْرِ وَ إِنَّمَا سُمِّیَتْ فَاطِمَةَ لِأَنَّ الْخَلْقَ فُطِمُوا عَنْ مَعْرِفَتِهَا. (بحارالأنوار، ج43، ص66)
[2]. الإقبال بالأعمال الحسنة، ج1، ص80
[3]. إِنَّا أَنْزَلْناهُ فی لَیْلَةِ الْقَدْر (قدر، 1)
[4]. بقره، 253
[5]. لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْر (قدر، 3)