یک حدیث
هدف قیام امام حسین علیه السلام
س: روایتی از حضرت امام باقر علیه السلام در کتاب کافی نقل کردهاند که فرمودند: «أَنْزَلَ اللَّهُ تَعَالَى النَّصْرَ عَلَى الْحُسَیْنِ ع حَتَّى کَانَ مَا بَیْنَ السَّمَاءِ وَ الْأَرْضِ ثُمَّ خُیِّرَ النَّصْرَ أَوْ لِقَاءَ اللَّهِ فَاخْتَارَ لِقَاءَ اللَّهِ تَعَالَى»[1]. چرا حضرت سید الشهدا علیه السلام بین نصرت الهی و لقاء خدا، لقاء را انتخاب کردند؟ اصلاً معنای روایت چیست؟
ج: منظور این است که آن زمان کاری جز این حافظ اسلام نبود، لذا ایشان هم که این را میدانستند «اخْتَارَ لِقَاءَ اللَّهِ».
این نقشهای بود که خدا کشید. آن زمان با پیروزی ایشان اسلام محو میشد، خُب اینها میرفتند در اریکه سلطنت چند روزی بعد هم از دنیا میرفتند باز همان آش و همان کاسه بود دیگر. اما این جریان یک جوری شد که تا حالا اسلام را حفظ کرده است.
بنابراین هم خدا میدانست این باید این جوری باشد و هم ایشان میدانست انتخاب کرد، صحبت نصر نبود. با این عده کم که آدم به جنگ سی هزار نفر که نمیرود، او هم بیوفایی کوفیان را میدانست، اما نقشهای بود که خدا تعیین کرد اینها هم میدانستند. پیغمبراکرم صلی الله علیه و آله هم در اواخر عمرشان هم تقسیم کار فرموده بودند، وظیفه او چیه، وظیفه تو چیست، مشخص بود به همین منظور که اسلام از بین نرود، و الحمدلله این اسلام را حفظ کرد و اگر این نبود همهچیز از بین رفته بود.
پرسش و پاسخ از عارف بالله حضرت آیت الله خوشوقت اعلی الله مقامه
مدرسه علمیه حضرت صاحب الأمر عجل الله فرجه 31/1/1391
[1] - کافی ج1 ص260