یک آیه
مراد از کوثر در قرآن
س: آیا منظور از کوثر «إِنَّا أَعْطَیْناکَ الْکَوْثَرَ»[1]، ارتباطی با حوض کوثر در بهشت دارد یا یک چیز دیگر است؟
ج: خدا یک پسری از ماریه قبطیه به پیغمبراکرم صلی الله و علیه و آله داد. ماریه کنیزی بود که حاکم مصر به ایشان هدیه داده بودند. خدا یک پسری به نام ابراهیم از این زن به پیغمبراکرم صلی الله و علیه و آله عنایت فرمود. این پسر در هجده ماهگی از دنیا رفت، وقتی پیغمبراکرم و یارانش از دفن این پسر برمیگشتند در راه با چند تا از این منافقین و بتپرستها برخوردند کردند، خُب عقیده ضایع و فاسد آن زمان این بود که اگر کسی پسر ندارد مثلاً اجاقش کور است، این آخرین پسر پیغمبراکرم صلی الله و علیه و آله بود که از دنیا رفت، اینها (بتپرستها) در خودشان صحبت میکردند که دیگر پسرش رفت و بعد از خودش (همهچیز) خاموش میشود، حرفها تمام میشود. خُب خدا هم این سوره را فرستاد که حرفها تمام نمیشود، نسل ایشان از پسر نیست، از دختر است. ما به ایشان یک چیزی دادیم که منشأ نسل کثیر است و آن دختر است، لذا نسل ایشان از حضرت زهرا سلام الله علیها زیاد شد.
بنابراین کوثر یعنی نسل کثیر، به دلیل جریان موجود و آن آیه آخر«إِنَّ شَانِئَکَ هُوَ الْأَبْتر»[2]، یعنی همین، دشمنان تو بینسل هستند، خدا به تو نسل کثیر داده است. الآن به چه کسی میتوانیم بگوییم تو نسل بنیامیه هستی؟ اما سادات اینهمه در دنیا پراکنده هستند، آمریکا، آفریقا، اروپا، آسیا.
(مراد از کوثر در قرآن) نسل کثیر منظور است، بعضی از آنهایی که معاند هستند نسل کثیر معنا نمیکنند، میگویند حوضی است در قیامت، آن سر جایش امّا این آن نیست، حوض در قیامت چه ربطی دارد «إِنَّ شَانِئَکَ هُو الْأَبْتر»، این جواب آن است، أبتَر تو هستی نه او، او نسل کثیر دارد.
پرسش و پاسخ از معلم اخلاق و معرفت حضرت آیت الله خوشوقت اعلی الله مقامه در لوح فشرده آثار روزه در تقوی
[1] - کوثر آیه 1
[2] - کوثر آیه 3