تقوی
کلید بهشت
پروردگار متعال حل همه مشکلات مادی و معنوی را زیر سر تقوا گذاشته و فرموده: « اگر تقوا را مراعات کنی، هم زندگی مادیات منظم میشود و هم سعادت مادی و معنویات تأمین میشود.» خدا کلید ورود به بهشت را در کف باکفایت تقوا قرار داده است. لذا در قرآن فرموده: «وَ سیقَ الَّذینَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ زُمَراً»؛[1] کسانی که در دنیا تقوا را مراعات کردهاند، وقتی در روز قیامت محشور میشوند، آنها را دستهدسته به بهشت میبرند؛ چون تقوا داشتهاند.
در آیه دیگر میفرماید:« ثُمَّ نُنَجِّی الَّذینَ اتَّقَوْا»؛[2] در روز قیامت نجات از تمام بدبختیها و مشکلات، نصیبب کسانی است که در دنیا تقوا را مراعات کردهاند.
خدا در آیهای دیگر صریحاً فرمود: «تِلْکَ الْجَنَّةُ الَّتی نُورِثُ مِنْ عِبادِنا مَنْ کانَ تَقِیًّا»؛[3] من این بهشت به این خوبی را برای انسانهای باتقوا ساخته و پرداختهام. این بهشت را به بندههای باتقوا میدهم؛ به فسّاق و فجّار نمیدهم.
بنابراین فردا کلید ورود به بهشت، تقواست. چون خدا وعده داده است که: «وَ أُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِینَ».[4] بهشت در روز قیامت برای چه کسی آماده میشود؟ برای اهل تقوا. پس فردا تقوا کلید ورود به بهشت است و امروز هم سپر بلا در دنیاست. در اثر تقواست که انسان در دنیا به زندان نمیرود، اعدام نمیشود، شلاق نمیخورد، دستش را نمیبُرند و آبرویش نمیرود. هیچکدام از اینها برای آدم باتقوا پیش نمیآید.
برگرفته از مجموعه بیانات معلم اخلاق و معرفت حضرت آیت الله خوشوقت ره در کتاب طریق بندگی
[1]. زمر، 73
[2]. مریم، 72
[3]. مریم، 63
[4]. شعراء، 90